Boer mag ook van de Provincie niet meer naar de polder

Nadat de gemeenteraad van Soest in februari had besloten dat Boer André van Dorresteijn zich niet mag vestigen op de door hem zo geliefde locatie aan de Peter vd Breemenweg, heeft nu ook de Provincie de deur gesloten.

Van de Provincie Utrecht ontvingen wij de brief, die u hieronder kunt downloaden. De Provincie geeft aan dat zij geen reden hebben om de PRS/PRV aan te passen voor André van Dorresteijn. Eerder waren zij dat wel van plan om de vestiging van zijn boerderij mogelijk te maken.

De gemeenteraad heeft begin dit jaar tegen Van Dorresteijn gezegd dat hij met ondersteuning van een onafhankelijk deskundige op zoek moet naar een bestaande boerderij om zijn bedrijf voort te zetten en geen medewerking krijgt om zich in de polder te vestigen. De Provincie heeft op basis van dat besluit geconstateerd dat het geen zin meer heeft de procedure voor de wijziging PRS/PRV voort te zetten.

Dit betekent dat de vestiging op de Peter vd Breemenweg nu helemaal van de baan is. Wij als VVP zijn verheugd dat er zowel op gemeentelijk als op provinciaal niveau nu duidelijkheid is en dat er geen uitzondering kan worden gemaakt voor één enkele boer.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [700.71 KB]