Bestuur Vrij Polderland

Robert van Motman

Robert van Motman

Voorzitter

Wij zijn in 2006 komen wonen in Soest vanwege de prachtige groene omgeving waarvan wij nog dagelijks genieten.

De afgelopen 10 jaar hebben wij ondervonden dat de polder soms onder vuur komt te liggen. Blijkbaar heeft dus niet iedereen het goede voor met de polder.

Ik zet mij graag in voor de VVP, die pal staat voor de bescherming van het open landschap en de polder en daag iedereen uit om met oplossingen te komen waarbij ook de polder wint zodat ook de komende generaties van deze prachtige omgeving kunnen genieten.

Petra Bertelink

Petra Bertelink

Penningmeester

Sinds 2007 heb ik in diverse ‘groene’ commissies en besturen gezeten. Ik houd van de ongereptheid van de natuur en vraag me wel eens af of ‘men’ zich realiseert wat het effect is van het steeds meer ontgroenen van onze leefomgeving. Weten wij wel wat we teweeg brengen met onze afvalbergen, bouwprojecten en uitstoot van gassen?

In het klein wil ik graag met de VVP een bijdrage leveren aan ons leefmilieu, in het bijzonder de Eempolder, en ik hoop dat vele kleine initiatieven een groots resultaat hebben.

Bart Oskam

Bart Oskam

Secretaris

De Eempolders: Ik houd van de vergezichten, de houtwallen, de grutto’s, de grazende koeien en de mooie verhalen die erover te vertellen zijn. Ik vind het onbevattelijk dat er serieus wordt nagedacht over grootschalige landschapsvervuiling in dit eeuwenoude gebied: torenhoge windturbines langs de Eem en vele hectares zonne-asfalt op de groene akkers. Onherstelbare natuurschade voor een verwaarloosbare hoeveelheid ‘groene’ energie. Dat mogen we nooit laten gebeuren. Ik wil mij samen met alle VVP-ers en namens alle natuurliefhebbers in Amersfoort en omstreken tot het uiterste inzetten voor de structurele bescherming en versterking van ons vrije polderland.

Vrij Polderland in het kort

De VVP is in 1990 in Soest opgericht als ‘De Stadhouder’. Sindsdien zijn diverse succesvolle campagnes
gevoerd om de Eempolders rond Soest te beschermen en is het werkgebied gestaag uitgebreid naar de gehele zuidelijke Eemvallei rond Baarn, Amersfoort en Hoogland Hoogland-West.

De vereniging maakt zich sterk voor de ca. 2000 hectare natuurrijke landbouwlandbouw-en weidegrond aan weerszijden van de Eem, ten zuiden van de A1 en buiten de rode contouren van Soest, Baarn en
Amersfoort, aangeduid als ‘De zuidelijke Eemvallei’.

Vacatures bij Vrij Polderland

Wilt u ook een steentje bijdragen? Wij kunnen nog extra hulp gebruiken. Op dit moment hebben we behoefte aan:

  • Een redacteur die voor ons de content wil verzorgen voor sociale media: Facebook, Twitter, Instagram. We komen graag met u in contact!

Heeft u interesse in deze functie of wilt u iets anders bijdragen aan de activiteiten van de VVP? Mail ons en we drinken even samen koffie.