Ontwerp omgevingsvisie Soest(erberg) ter inzage, reageer uiterlijk 13 oktober

Zoals u wellicht uit de krant heeft vernomen ligt er een ontwerp omgevingsvisie ter inzage bij de Gemeente Soest. De ontwerp omgevingsvisie is opgesteld na de participatie ronden die hebben plaatsgevonden in 2020 en 2021.

In de participatie ronden zijn workshops en informatieavonden georganiseerd voor inwoners en stakeholders. Op basis van de uitkomsten daarvan is een concept omgevingsvisie samengesteld, die voor de zomer in de gemeenteraad is besproken. Na input vanuit de raad is een ontwerp omgevingsvisie ontstaan en die ligt nu ter inzage.

Misschien heeft u een workshop bijgewoond? Misschien ook niet, maar u heeft vast een mening over uw omgeving. De ontwerpvisie gaat over de polder, maar ook over woningbouw, over werken, over bevolkingsgroei, over grondgebruik, over luchtkwaliteit, over geluid, over waterwinning, over recreatie. Kortom de complete fysieke leefomgeving komt aan bod.

Op de site die hiervoor door de gemeente is ingericht kunt u het proces doorlezen en het ontwerp downloaden.

Wij hebben ons als vereniging uiteraard gefocust op hoofdstuk 5.7, dit hoofdstuk is geheel besteed aan de ‘bruikbare groene polder’. Waarbij de eerste vraag is wat ‘bruikbaar’ in dit geval allemaal betekent.

U kunt zelf ook reageren op deze visie, de informatie hoe en waar vindt u ook op de site. Doet u dat uiterlijk 13 oktober a.s. De ontwerp omgevingsvisie gaat over uw omgeving!

(Foto: omgevingsvisiesoestsoesterberg.nl)

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Neem contact op

Mail ons