Alles over de omgevingswet

Vandaag ontvingen we een email van een aantal natuurorganisaties die met elkaar een overzichtelijke site hebben gelanceerd over de omgevingswet. Hij heet ‘Samen voor onze leefomgeving’.

De site is een platform met informatie, kennis, praktische tips en tools over de Omgevingswet. Zo krijgen inwoners handvatten aangereikt om op te komen voor natuur en milieu in de eigen buurt, wijk of gemeente. U vindt op de website ook links naar webinars, voorbeeldbrieven en wegwijzers met concrete tips voor het uitoefenen van invloed rond de thema’s bouw, basiskwaliteit natuur, landschap, CO2 & energie en landbouw. De komende maanden wordt de website verder aangevuld.

Interessant is ook de agenda waarop u kunt zien hoe ver uw gemeente is met het ontwikkelen van een omgevingsvisie. Zo zien we dat Soest al vergevorderd is, maar Baarn nog aan het begin van het traject staat. Amersfoort hangt er een beetje tussenin.

Een goede site dus om eens rustig door te lezen en u iets verder te verdiepen in het zo belangrijke traject voor ons allemaal.

(Foto: Logo samenvooronzeleefomgeving.nl/)