Hans de KONING

Vanmorgen hebben Robert en Petra namens de VVP een bos bloemen gebracht, prosecco gedronken en een oranje gebakje gehad bij Hans de Koning. Hans is één van oprichters geweest van de huidige VVP en hij kreeg vandaag een lintje: hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau!

Dat ging dit jaar wat anders dan anders, hij kreeg de boodschap telefonisch van de burgemeester. Een officiële uitreiking vindt nog later dit jaar plaats.

De tekst uit het persbericht dat vandaag is uitgegaan is de volgende:

J.W.N. DE KONING De heer De Koning is medeoprichter van de Vereniging Vrij Polderland (VVP) en heeft 27 jaar deel uitgemaakt van het bestuur. De vereniging bundelt de krachten voor het behoud van de polder, knotwilgengebied en de bescherming van de dorpsrand van Soest. Daarnaast zet hij zich al 18 jaar in voor de ontwikkeling van de lokale kiesvereniging Gemeentebelangen Groen Soest. Sinds juni 2013 is hij de secretaris van het bestuur. Sinds zijn pensionering is hij vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS). Wekelijks bezoekt hij een aantal ouderen in de gemeente Soest. Hij helpt hen met allerlei zaken die van belang zijn. Meneer de Koning wordt ervaren als een bevlogen bestuurder die zich altijd vrijwillig inzet voor het algemeen belang ten behoeve van de inwoners van Soest en Soesterberg.

Wij zijn natuurlijk erg trots op ‘onze eigen (Hans de) Koning’.