Horeca buitengebied Soest is vastgesteld

Na een lang traject, dat startte in oktober 2017, heeft de Gemeente Raad het horecabeleid buitengebied 2019-2029 vastgesteld in 2019.

Met het horecabeleid voor het buitengebied wil de Gemeente duidelijke ruimtelijke kaders scheppen voor het vestigen of uitbreiden van horeca. Belangrijk aspect hierbij is zorg dragen voor een gelijk speelveld. Horeca in het buitengebied moet aan dezelfde voorwaarden voldoen als horeca binnen de bebouwde kom (planologisch toegestaan, voorzien van benodigde vergunningen en voldoen aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, hygiëne, etc.).

Wij hebben vanuit de VVP deelgenomen aan de focusgesprekken en hebben het traject daar gevolgd. Uit het vastgestelde besluit geven wij u de elementen die van belang zijn voor ons poldergebied.

Allereerst zijn er categorieën vastgesteld, dat zijn de volgende:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [698.30 KB]

Hoe hoger de categorie, hoe meer mogelijkheden voor de exploitant.

Er zijn twee gebieden in de Eempolder die bekeken zijn en voor deze twee gebieden is de uitkomst dat er ofwel géén horeca mag plaatsvinden, of alleen categorie A en B:

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [213.41 KB]

Wij zijn tevreden met het vastgestelde beleid. De maximale openingtijd tot 20:00 geeft rust voor de nachtdieren en beperkt ook het drukke verkeer en lawaai na uitbundige etentjes en feestjes. Een prima besluit om in ieder geval de polder daarvan te vrijwaren.

Wilt u het hele horecabesluit ontvangen, neem dan even contact op dan sturen wij u de pdf.

Ik ontvang graag het Horeca Besluit 2019-2029 per mail.