Gebiedsvisie Eemland 300 presentatie op 7 maart

Morgenavond, donderdag 7 maart, is weer een bijeenkomst van Eemland 300. Uit de diverse werkgroepen (VVP zat in Werkgroep Landschap) is een Regiegroep ontstaan met een visie over het gebied Eemland.

Voor het Platform Eemland300 staat het behoud en de versterking van het open landschap voorop. Het polderland dient behouden te blijven voor en door de voornaamste beheerders, de boeren.

Speciale aandacht vereisen de flanken van het poldergebied. Vaak zijn dit de gebieden waar de meeste bedreigingen op gericht zijn. Nodig zijn een hoge
bodemkwaliteit en schoon en genoeg water. In onze visie vereist dit samenwerkende overheden en besturen die blijvend dit kwetsbare gebied beschermen in woord en in daad. Platform Eemland300 wil optreden als
gesprekspartner van betrokken overheden en besturen.

Het Eemland leent zich niet voor massatoerisme. Recreatie moet mogelijk blijven maar divers, op gepaste schaal en niet alomtegenwoordig, in balans met de omgeving en gericht op rust en ruimte. Een uitgangspunt is en blijft dat het open gebied, zowel voor landbouw- als natuurdoeleinden behouden moet blijven.

(foto is van website Eemland300)

Artikel Eemland 300

Heeft u even de tijd en bent u echt geïnteresseerd lees dan de Gebiedsvisie van Eemland 300, u vindt de pdf onderaan de pagina.

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Downloaden [50.55 MB]