Een nieuwjaarsduik waar deze Aalscholver zich graag voor inschrijft.

Aan iedereen die de Vereniging Vrij Polderland steunt en aan alle lezers van het persoonlijke fotoblog over onze polder, de allerbeste wensen voor 2022! Dat een ieder zijn voornemens mag beleven en dat de poldervereniging zich weer goed kan inzetten voor het behoud van het polderlandschap. Elk jaar komt het gebied meer en meer onder druk te staan door recreatie, bebouwing en energievoorzieningen. De bedreiging van zonnevelden vanuit Amersfoort ligt inmiddels al tot aan de rand van het schitterende poldergebied. Zelf hoop ik weer een mooie bijdrage te leveren met lokale vogelfoto’s en een kort bijschrift onder het kopje ‘Eemfotografie’. Een rode draad van vooral prachtige vogelsoorten en een enkele landschapsfoto. Afgelopen jaar zijn er hele interessante soorten voorbij gekomen. Het hoogtepunt toch wel de Europese patrijzen van afgelopen winter. Een zeldzame soort die onderstreept hoe bijzonder de poldergebieden langs de Eem eigenlijk zijn. Blijkbaar kan deze soort zich huisvesten in de weilanden met specifieke eisen voor het bestaan van de soort, heel gaaf!

Een goed jaar begint volgens sommigen met een frisse Nieuwjaarsduik, hier weet deze Aalscholver op de foto wel raad mee. Deze grote zeevogel met een spanwijdte tot wel één meter is een bijzonder goede visser. Duiken en tegelijkertijd jagen naar vissen is een kleine moeite tot op een diepte van wel 10 meter. Na al dat duiken is het belangrijk om het verenkleed weer te verzorgen en te drogen. Dit doen zij al wapperend en vleugel strekkend op een paaltje of hoge boom boven het water. Deze vogelsoort is vrijwel overal te spotten op openwater en de grotere sloten.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand