De fluitconcerten zijn begonnen.

Zodra je rond deze tijd van het jaar de buitenlucht opzoekt kan je er nauwelijks omheen.. De vogels hebben het voorjaar in hun bol en dat laten zij vooral horen met een hoop gezang. Zo ook deze roodborst die flink van zich laat horen met een prachtig melodieus geluid. De meeste struiken en bomen zijn nu nog kaal dus een fluitende vogel is snel gevonden.

Tijdens de regen en de harde wind van afgelopen dagen houden de meeste vogels zich het liefst schuil. Dit om geen onnodige energie te verspillen, maar zodra het weer wat rustiger is geworden en er mogelijk zelfs een zonnetje doorbreekt dan zingen zij er maar wat graag op los. Op dit moment zijn het de merels, lijsters en vooral de koolmezen die aankondigen dat de lente voor de deur staat. Elke vogel heeft zijn eigen unieke zang zodat vogels van dezelfde soort elkaar makkelijk kunnen vinden.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand