Gepimpel in de polder

2020! Een nieuw jaar met nog meer mooie natuurbeelden uit het poldergebied. Een ieder die ook zo verzot is op tuinvogels uit de eigen omgeving kan het niet ontgaan zijn.

Zoals elk jaar in januari volgt er de nationale tuinvogeltelling. Deze nieuwsgierige pimpelmees die ik heb gefotografeerd bij een van de tuinen in het randgebied van de polder is als 3e geëindigd op de lijst. Behalve dat dit natuurlijk een schitterende vogel betreft, heeft hij samen met andere vogelsoorten tegenwoordig een ander groot nut verkregen. Namelijk de natuurlijke bestrijding van de Eikenprocessierups. Des te meer reden om ook in eigen tuin een aantal extra nestkasten op te hangen voor onder andere de pimpelmees en de koolmees. De winterperiode is dan ook de ideale tijd om nestkasten te plaatsen aangezien de vogels al vroeg een mogelijke nestplek beoordelen voor de komende lente

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand