Bosuil, bewoner van bosschages in de polder.

In een eerder artikel heb ik het al eens over de ransuil gehad. Deze keer een mooi beeld van een bosuil.

Tussen het frisgroene bladerdek van een berkenboom spot ik deze mooie jager. En met recht een jager, dit is een van de agressiever uilensoorten die ook wel eens een bedreiging vormt voor de andere nachtelijke jagers. Ondanks dat het waarnemen van een bosuil weleens een hele uitdaging kan zijn, zitten er in de omgeving van Soest toch echt meerdere exemplaren. Veelal leven ze in de buurt van de wat oudere bomen, het hoeft echt geen groot bos te zijn. Je kunt ze zelfs tegenkomen in een grote tuin. Overdag worden ze soms gepest door de gaaien en eksters, hun aanwezigheid verraadt dan de rustplek van de uilen. Langzaam maar zeker is het bladerdek weer dichtgegroeid, vogels kijken in de natuur is dus weer een stukje lastiger geworden. De foto is gemaakt op gepaste afstand zodat de uil lekker verder kan slapen.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand