VVD leden roepen op tot discussie over Soestdijk

In februari van dit jaar hebben VVD leden uit Soest en Baarn een vragenlijst opgesteld waarin een aantal punten ten aanzien van het, inmiddels zeer omvangrijke, dossier Landgoed Soestdijk goed aan orde worden gesteld. 

De genoemde vragenlijst is in februari gedeeld onder de VVD Eemland en is een oproep aan de VVD-besturen om vooral kritisch te zijn op het tot op heden gevoerde beleid inzake Soestdijk en, daar waar nodig, vooral open te staan voor alternatieve mogelijkheden.

De ongeruste leden hebben de indruk dat het gemeentebestuur van Baarn (B&W en een overgrote meerderheid van de gemeenteraad) voorbij gaat aan het dienen van haar bewoners en alleen de belangen van de Meijer Bergman Erfgoed Groep (MBEG) dient. In de huidige analyse zien zij geen lusten voor Baarn in de plannen van MBEG, enkel lasten.

De vragenlijst is bedoeld voor een interne discussie over dit dossier. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald is het devies.

De hele vragenlijst, vindt u onderaan deze pagina.

Op 9 maart jl is door de heer Sinke deze vragenlijst ook gedeeld met de gemeenteraadsleden van Baarn en Soest, van alle partijen dus. Ook hier met het verzoek om toch vooral goed na te denken en in ogenschouw te houden wat de bewoners van Baarn en Soest (de kiezers bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar) willen met dit Landgoed.

Vergeet niet, dat deze hele kwestie niet in het huidige coalitie akkoord voorkomt, het heeft niet meegespeeld met de vorige verkiezingen, maar zou nu toch een zwaarwegend punt kunnen worden. Het is belangrijk dat de politiek weet wat de achterban wil en daar rekening mee houdt.

Ook deze brief ziet u hieronder en kunt u downloaden.

(foto: rijksoverheid)

Documenten

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab
Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab