Tureluur, Grutto of toch …

De kleine tureluur heeft deze pagina al wel eens gepasseerd net zoals zijn neef de grutto. Beide steltlopers van het plasdrasgebied. Er zijn nog veel meer soorten te ontdekken zoals hier de kemphaan.

In het vliegbeeld lijkt deze soort wel degelijk op een tureluur, echt verschillen op afstand doen ze op het eerste oog ook niet. Maar verschillen zijn er wel degelijk. Met name de mannen krijgen in het vroege voorjaar tijdens de baltsperiode een schitterende verenkraag. Ook zijn ze te vinden in verschillende kleurpatronen van heel grijsbruin tot soms grijs grenzend aan bijna wit. Zoals gezegd, echt een plasdras bewoner waarin ook veel bloemen en kruiden in het land staan. Wil je deze vogelsoort met eigen ogen aanschouwen? De komende weken zijn echt bij uitstek de mooiste weken om veelvuldig de natuur te bezoeken. Het bruist er van het voorjaar!

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand