Soester Erf gaat toch gebouwd worden.

Op de hoek Stadhouderslaan – Korte Brinkweg staat al sinds jaar en dag een langhuis boerderij, een gemeentelijk monument, in verval. In 2017 is een projectontwikkelaar met ideeën gekomen om het gemeentelijk monument in ere te herstellen.

Restauratie van deze langhuisboerderij wordt  gefinancierd door de bouw van een aantal villa’s op het terrein van deze boerderij. Om deze bouw mogelijk te maken is een bestemmingsplan wijziging noodzakelijk. Het huidige bestemmingsplan voorziet niet in de bouw van 7 woningen op dit perceel en het plan bouwt buiten de rode contouren en dit is tegen het beleid van zowel de provincie als de gemeente..

De VVP heeft bezwaar gemaakt tegen de bestemmingsplan wijziging en een voorstel gedaan om in overleg te treden met de gemeente en de projectontwikkelaar om naar beter passende alternatieven te kijken.

Het resultaat is dat er via een vaststellingsovereenkomst tussen de VVP en Vorstelijk Wonen bedongen is dat het groen en het zicht op de polder gewaarborgd blijft.

Nieuwsgierig geworden?

Klikt u hier om het project te bekijken.

Wilt u iets met ons delen over de Korte Brinkweg 51? Neem contact op

Mail ons