Natuurwaarden niet belangrijk voor Soestdijk

Royal Park Live/ Paleis Soestdijk houdt geen rekening met Natuurwaarden

Stichting Behoud de Eemvallei (SBDE) en vereniging Vrij Polderland (VVP) volgen kritisch de ontwikkelingen van Royal Park Live/ Paleis Soestdijk in Baarn. Die pakken slecht uit, o.a. de vele concerten (foto) lijken nu al uit hun voegen te barsten, niet alleen ten nadele van de Natuur maar ook de ernstige geluidshinder voor omwonenden in Soest en Baarn. Wat hier gebeurt door Made bij Holland is 100% in strijd met de Natuurvisie van de provincie Utrecht. Maar eigenaar Made by Holland denkt zich alles te kunnen permitteren. De Baarnse burgemeester Mark Röell heeft in zijn eentje de geluidsregels van de Algemene Plaatselijke Verordening Baarn voor concerten tot ongekend hoge grenzen opgerekt. Waarom heeft de gemeenteraad deze bevoegdheid ooit aan hem afgestaan. Nu kon deze burgemeester gewoon zijn eigen gang gaan.

Het paleis en haar natuurlijke omgeving behoren tot het unieke ‘Natuur Netwerk Nederland` (NNN) en het was altijd een rustige omgeving met veel fauna en flora. Daar zorgde de koninklijke familie zoals koningin Juliana en prins Bernard ook zelf wel voor. Maar hun nakomelingen schijnen er anders over te denken en kijken nu de andere kant op. Op een ´agrarisch gebied met waarden´ direct tegenover paleis Soestdijk worden tijdens concerten soms wel zo´n 600 auto´s (foto) van bezoekers geparkeerd. Gefluisterd wordt dat dit gebied nog van de prinsessen, Juliana´s dochters is. Werken zij mee aan de ongebreidelde vernietiging van dit prachtige gebied? En dat terwijl het zelfs door de provincie Utrecht als ´Groene contour´ is aangewezen. Deze ecologische verbindingszone tussen de Utrechtse Heuvelrug en Eemland/ Eemvallei mag niet als samenhangende factor worden aangetast. Ook weilanden ten noorden van De Naald zijn eerder als parkeerplaats gebruikt. Maar parkeren in weilanden moet absoluut stoppen, het zal anders op een regelrecht milieu-debacle uitdraaien.

Als SBDE en VVP vragen wij Made by Holland maar ook de provincie Utrecht en de gemeenten Baarn en Soest dringend aandacht voor de problemen, los ze op want wij als SBDE/VVP strijden voor de Natuur die op nummer één behoort te staan.

Links

Wij trekken gezamenlijk op met onze buren SBDE uit Baarn. Niet alleen inzake Paleis Soestdijk, maar op elk dossier waar de Eempolder in gevaar komt.