Milliseconden vliegwerk.

Volop nieuw leven in de polder! Jonge hazen, reeën vossen en vooral veel jonge vogels. Voor een beetje vogelaar en natuurliefhebber zijn er veel soorten te ontdekken tussen het struikgewas. Kwikstaarten, grutto’s, scholeksters, uilen en hier en daar een jonge groene specht.

Op de foto wordt er een boerenzwaluw gevoerd door een van de ouders. Het hele moment van aanvliegen, insecten naar binnen proppen bij het jong en wegvliegen is letterlijk milliseconden vliegwerk. Het lijkt alsof de volwassen vogel op het draadje probeert te landen maar dit is niet eens het geval. De ouders doen hun uiterste best om zoveel mogelijk insecten te vangen in een zo snel mogelijk tempo aldus vliegend. Hun hoofdvoedsel? Voornamelijk muggen en vliegen. Dus naast hun mooie vertoning mag je er dus ook maar wat gelukkig mee zijn als er een paartje in de stal nestelt.

Naast deze boerenzwaluw (rode lijst), vliegen er ook huis, oever- en gierzwaluwen in de polder. De boerenzwaluw vind ik persoonlijk wel de mooiste. Misschien ook wel doordat deze soort zich goed laat bekijken en fantastische kleurenpracht op de veren vertoond. Ondanks hun snelle en wendbare manier van vliegen zal ik zeker nog eens de uitdaging aangaan om een zwaluw vliegend en beeldvullend op de plaat te krijgen, wordt vervolgd dus

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand