In de natuur van Soest schuilt een hoop nieuw leven.

In de groene omgeving van Soest staan een hoop oude bomen met een grote natuurwaarde voor de omgeving. Jammer genoeg worden tegenwoordig veel oude bomen gekapt omdat ze een mogelijk gevaar van omvallen kunnen zijn. Voor de natuur werkt het averechts. Naarmate een boom ouder wordt ontstaan er vaak natuurlijke holen en kieren. Daar wordt vaak dankbaar gebruik van gemaakt door de vele insecten, eekhoorns, vleermuizen en uiteraard vogels. In deze oude notenboom is een natuurlijke nestholte ontstaan waarin al jaren een paartje spreeuwen leeft en hier hun jongen grootbrengt. De eerste fase van het broeden gaat vaak voorbij aan veel mensen, maar zodra de jongen wat groter worden en zij hun ouders roepen om verse insecten kan je er haast niet omheen. De oude boom begint letterlijk geluid te maken door al het nieuwe leven tussen de takken. Neem eens de tijd om een middag te besteden bij een grote oude boom en je zal versteld staan hoeveel soorten er voorbij komen.

Belangrijk om te melden is dat deze vorm van natuurfotografie met enige natuurkennis gemaakt moet worden. Verstoring van een nest ligt altijd om de hoek. Bij het maken van deze foto is een flinke telelens gebruikt op grote afstand tot het nest

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand