Gevecht in een poldersloot…

Het kan er ruig aan toe gaan op de Eem. Is het niet het weer, dan zijn het wel de watervogels die zich soms behoorlijk fel gedragen. Hier zijn twee meerkoeten met elkaar de strijd aan gegaan om waarschijnlijk hun territorium.

Meerkoeten kunnen echte vechtersbazen zijn en klemmen elkaar vast met hun grote poten. Hun poten zijn trouwens voorzien van grote lobben, hiermee kunnen ze zowel op het water als over land goed uit de voeten.

De soort wordt ook wel waterkip genoemd, niet te verwarren met de waterhoen of waterral. Dit zijn beide totaal andere soorten. Een leuk feitje is dat meerkoeten zoveel lucht tussen de veren dragen dat ze bij een duik in het water echt een soort opspringende beweging moeten maken om dieper te kunnen duiken richting de bodem. De meerkoet voelt zich enorm thuis tussen de rietkragen en oeverranden aan de Eem.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand