Een vreemde eend in de …..

Wat een treffer afgelopen week, 5 bergeenden in vlucht. De voorjaarstrek is in volle gang en de een na de andere soort duikt weer op in het land. Onder de vogels is het voorjaar goed en luid waarneembaar en wanneer de zon langzaam in kracht toe zal nemen explodeert het voortplantingsgedrag.

Op de foto is een vrouwelijke bergeend te zien die wordt begeleid door wel 4 mannelijke exemplaren. Gedrag dat we onder de eenden en ganzen veel vaker tegenkomen. In de polder kom je ze in het vroege voorjaar vooral tegen op de modderige gedeelten van het platteland. Ook wel de plas-dras gebieden genoemd.

Vorig weekend maakte ik een klein rondje op de fiets vanaf Soest in de richting van Eemnes. Tot mijn grote blijdschap zag ik dat er een flinke uitbreiding heeft plaatsgevonden van dit soort belangrijke gebieden. De kleine zonnepanelen nabij het grasland verraden dat er water op het land wordt opgevoerd. Deze ontwikkeling zal een enorme bijdrage leveren aan de variatie en diversiteit van het gebied. De komende periode zal ik mij dan ook weer richten op de weidevogels en hoop ik weer enkele prachtige beelden te kunnen schieten,

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand