Een vliegende mascotte voor het poldergebied: het kleine steenuiltje

Er zijn altijd vogelsoorten die hoog op mijn verlanglijstje staan om te spotten. Uiteraard  wil ik er dan ook met een mooie plaat van thuiskomen. Zoals ik vaker doe spreek ik mijn soorten-wensenlijst uit en ga ik met een voorbedacht gevoel op een ontmoeting met een steenuil de deur uit.

Tijdens het lange avondlicht van de maand juli, ben ik uiteraard zwaar bepakt met camera apparatuur op zoektocht in de polder. Ik maak een rondje tussen Hoogland-West en Soest, een prachtig natuurgebied met een mooi open landschap. Die avond heb ik wat leuke foto’s kunnen schieten, maar de steenuil heeft zich nog niet laten zien. Ik besluit naar huis te rijden als mijn aandacht getrokken wordt op een stapel hout met een kleine “knoest”. Gezien de afstand van toch al snel 30 meter kan ik niet goed zien of het hier echt om een knoest gaat of toch iets anders. Een verrekijker heb ik niet bij mij dus ik richt mijn camera en speur door de zoeker de boomstammen af. Wauw! Enthousiast als ik word, kijkt een steenuil mij strak aan met zijn gele doordringende ogen. Wat een mooie waarneming van een rode lijst soort in het poldergebied.

Deze uilensoort is onlosmakelijk verbonden met dit open gebied. De steenuil houd zich graag schuil rond de bestaande boerderijen. Zeker ook langs de Eem zijn verschillende houtwallen waar deze soort zich kan voortplanten en kan jagen op insecten, muizen en andere kleine prooien. Ik verwacht jullie nog vaak in dit soort waarnemingen te kunnen meenemen.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand