Af en toe vliegen er bijzondere gasten over het poldergebied: de Europese kraanvogel.

Door het poldergebied langs de Eem kan je heerlijk fietsen en wandelen. Regelmatig maak ik even een uitstapje richting het gebied en altijd gaat mijn camera mee! Doordat ik vaak in de buitenlucht te vinden ben wordt ik regelmatig verrast door een leuke waarneming. Zo moet ik een tijd terug echt wel even goed kijken als ik een afwijkend geluid hoor van wat ik ben gewend. Het blijkt  een overvliegende Europese kraanvogel te zijn. Niet de verwarren met een reiger of een ooievaar, dit wat ik in eerste instantie denk te zien. Nee, deze vogel is vele male groter en echt een bijzondere waarneming in het poldergebied. Vooralsnog een overvliegende gast maar wellicht in de toekomst een soort die je vaker in de polder kan treffen. Dus behalve de natuur te bewonderen op grondniveau is het zeker aan te raden om zo nu en dan ook even omhoog te kijken in de lucht.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand