VVP doet mee aan Eemland 300

In het najaar van 2017 organiseerde Natuurmomenten een streekconferentie met de naam Eemland 300. 300 mensen, van boeren tot politici en van bewoners tot belangenverenigingen namen deel aan deze eerste aftrap over hun dromen, zorgen en wensen voor de Eempolder.

Vrijpolderland nam deel aan de eerste conferentie en daarna aan de Werkgroep Landschap. Natuurmonumenten  ging in gesprek met de directe omgeving om te horen hoe we samen dit landschap kunnen behouden en wat mensen zelf hieraan willen bijdragen

Over welk gebied gaat het?

De Eemland300 gaat over het polderlandschap rondom de Eem. Van het Eemmeer tot aan Amersfoort, van Huizen tot Soest en Bunschoten. De Eempolder bestaat vooral uit agrarisch gebied. Met de rivier de Eem als een spiegelend lint door de weidevelden. Ook de natuurgebieden zijn onderdeel van het landschap Eemland en liggen veelal langs de Eem. We zijn trots dat weidevogels als de tureluur, grutto en kievit de drassige graslanden steeds weer weten te vinden. Maar er gebeurt meer in Eemland: er wordt gewoond, gewerkt, gevaren, gefietst, gewandeld en gespeeld.

Onderstaande video is een opname van de eerste bijeenkomst in 2017

Wilt u meer informatie?

Op deze pagina vindt u het verloop van Eemland 300 terug.

Neem contact op

Mail ons