353

Huidige ledenstand Vereniging Vrij Polderland.

Opgericht 2 juli 1990

De vereniging in het kort

De VVP wil het unieke eeuwenoude landschap van de zuidelijke Eempolder behouden en versterken voor natuur, biologische veehouderij, circulaire landbouw en kleinschalige recreatievoorzieningen zoals separate fiets- en wandelpaden. De VVP zet zich in om de  slagen en polders, die zich ten zuiden van de A1 uitstrekken aan weerszijden van de Eem, te beschermen tegen woningbouw, verkeersoverlast en industrialisatie waaronder zonnepanelen en windturbines. De VVP streeft ernaar om voor 2035 een beschermde status te realiseren voor dit gebied.

In 2024 heeft de VVP een boekje uitgebracht met een terugblik over de jaren vanaf 1990. Lees of download het hiernaast.

Onze Focusgebieden

Uitgelicht voor u

Campagne updates

Volg onze campagnes

De VVP is een actieve vereniging die zich inzet voor een flink aantal zaken in en om de polder.  Op deze pagina kunt u precies zien met welke campagnes wij op dit moment actief zijn en wat de voortgang is.

(Foto: de foto op deze pagina is gemaakt door Kevin van den Hoven, onze hof-fotograaf. U vindt meer van zijn werk onder Eemfotografie)

VIDEO

Onderstaande video is gemaakt door Bart Oskam en geeft een prachtige impressie van onze Zuidelijke Eemvallei. Zet het geluid aan en geniet!

Sluit u aan

Doe mee met de Vereniging Vrij Polderland. Voor slechts € 20 per jaar steunt u het werk van vereniging en draagt u bij aan een groen polderlandschap voor Soest en omstreken.

Doneer direct

De Vereniging Vrij Polderland is niet afhankelijk van subsidies maar van de contributie van haar leden. Wilt u ons extra steunen? Dat kan met een donatie.