VVP start petities tegen zon en wind in de polder

Sinds afgelopen weekend kunt u ook uw stem laten horen aan de gemeenteraad van Amersfoort en de gemeenteraad van Soest!

Als tegenstanders van het gebruik van natuur en in het bijzonder onze prachtige Eempolder voor energieopwekking, is de VVP een petitie gestart, nou eigenlijk twee petities.  Daarnaast hebben we een alternatief energieplan gelanceerd, dat minstens zoveel oplevert, maar niet ten koste gaat van de natuur.

De eerste petitie is tegen het voorgenomen Windplan Isselt, een plan van Soesterwijkwiek om twee, meer dan 200 meter hoge, windturbines te plaatsen in de polder tegen de Isselt aan. Wij vrezen niet alleen de schade voor de natuur, maar ook voor omwonenden binnen een straal van 2 km rondom deze molens. U kunt op de foto zien welke cirkel dat is.

De tweede petitie is tegen het plan van de Wethouder van Soest om ook 2 kolossale windmolens te zetten bij de Isselt en een groot deel van de polder, namelijk 50 ha, aan te merken als zoekgebied voor zonnevelden. Of wel: overleggen over de aankoop van gronden, de eigenaren betalen en het gebied omtoveren tot een glanzende zwarte zee van zonnepanelen. Funest voor de grond, de biodiversiteit en de biologische landbouw, rampzalig voor de (weide-)vogels en het open landschap!

Bent u het met ons eens? Teken dan ook!

Neem contact op

Mail ons