Streep door deel van de zonnevelden in Eempolder Soest

Inmiddels is het geen lokaal nieuws meer, ook landelijke nieuwsbladen hebben het overgenomen. Soest ziet af van zonnevelden in een deel van de Eempolder. 

Er is geluisterd naar deelnemers uit het participatie traject. Het plan om zonnevelden aan te leggen in de Eempolder, aan de kant van de Isselt, is van de baan.

Dat is een mooi begin. De “Spoordriehoek” blijft wel op de kaart staan als locatie voor zonnevelden en ook de twee windturbines bij de Isselt zijn nog niet geschrapt.

In een bericht laat de Gemeente ons weten:

“Inhoudelijk hebben de reacties op en gesprekken over de conceptplattegrond ertoe geleid dat het voortbestaan van de weinige agrariërs die Soest heeft politiek zwaarder weegt dan grootschalige opwekking van duurzame energie, dit in combinatie met de zorg die jullie en andere belanghebbenden en inwoners hebben uitgesproken. Deze overweging en de overige reacties die zijn binnengekomen hebben ertoe geleid dat locatie A is afgevallen en niet zal worden opgenomen in het uitnodigingskader. Locatie B blijft wel onderdeel van het uitnodigingskader.”

Wij gaan door, want ook deze locatie B en de windmolens bij de Isselt zijn voor ons geen optie. Ons alternatieve plan vindt u op de website.

Laat uw mening horen, het tekenen van onze petities kan nog steeds en het laten horen van uw stem heeft effect.

Voor informatie over  ons plan, de petities en het project van het RIVM kijkt u hieronder bij de Links.

Neem contact op

Mail ons

Artikel in Soester Courant d.d. 3 juni 2021

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab