Slobber de slob.

Het zijn die zeldzame momenten van sneeuw en ijs in Nederland waarop je als natuurfotograaf hoopt.

Bij een dun laagje sneeuw kleurt het landschap al snel spierwit en alles ziet er net even wat mooier uit.

In de winter ben ik dan ook vaak te vinden tussen de rietkragen en de randen van moerasgebieden opzoek naar de mooiste watervogels. Ondanks de kou echt heerlijk genieten van de natuur en er is altijd wel iets te zien in de polders van Soest. Zoals in het eerdere artikel is dit echt hét seizoen van de eenden.

Na een tijdje posten op een vaste plek hoor ik in de verte een voor mij bekend geluid, het zijn SLOBEENDEN. Een gave watervogelsoort (rode lijst) met een sterk afwijkende snavel als je ze vergelijkt met onze wilde eenden soort. Echter voor deze slobeend komt hun snavel goed van pas. Met hun plat brede snavel slobberen ze het oppervlakte water van plasdrasgebieden af opzoek naar hun specifieke voedsel.

(Voor de geïnteresseerden onder ons: dit beeld is geschoten met een 600 mm F4, Sluitertijd 1/2500, F8.0 en ISO 1250)

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand