Dit was het jaar van de merel

De officiële winter is van start gegaan. Voor de vele vogels en andere dieren het moment van het jaar om geen energie meer te verspillen. Gelukkig is de natuur een grote voorraadkast waarin vooral de vele bes dragende struiken een waardevolle bron van voedsel zijn. Zo ook deze merel weet de felrode besjes al snel te vinden. In de winterperiode vaak vergezeld door lijsters, koperwieken en kramsvogels uit het hoge Noorden. Aan de meeste van ons is het vast voorbij gegaan maar het was het afgelopen jaar het jaar van de merel. Elk jaar wordt er door Vogelbescherming Nederland een vogelsoort uitgelicht die extra aandacht verdient. De merel dus, jarenlang ging het slecht met deze soort door onder andere een hardnekkig en dodelijk virus. Het doet mij goed te zien dat de laatste tijd de merel aan een opmars is begonnen. Strooi eens wat oude appels in de tuin om de merel van dichtbij te bewonderen,

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand