Een reiger saai van kleur? Dan ken je de zilverreiger nog niet!

In Nederland is dit wellicht een van de meest gevreesde vogelsoorten voor menig vijverliefhebber. Hier heb ik het natuurlijk over de reiger en als ik specifieker ben is dit veelal de ‘blauwe’ reiger. Maar op deze foto staat toch echt een wit exemplaar! Is dit dan een albino? Nee zeker niet.. Een lepelaar wellicht?.. Hier heb ik de ‘grote’ zilverreiger op de foto gezet. Naast deze twee genoemde soorten telt Nederland nog een aantal soorten uit de reigerfamilie. Er vliegen namelijk nog een ‘kleine’ zilverreiger, de koereiger, een ralreiger, purperreiger, kwak, roerdomp en woudaapje rond in de waterrijke gebieden die Nederland heeft. Waarschijnlijk heb ik hier een aantal soorten benoemt waar niet iedereen het bestaan van kent. De meesten hebben dan ook een zeer verborgen leefwijze. Ik heb goede hoop dat ik ook de andere soorten nog weleens ga treffen in de rietkragen van de Eempolder. Maar zoals vaker binnen de natuurfotografie wereld komt er een hoop geluk bij kijken en vooral veel kennis om bepaalde soorten te vinden.

De beste spots op deze reigers te spotten? Langs de vele rietkragen, sloten, plassen, graslanden en vooral in de buurt van water. Gelukkig biedt de Eempolder een flinke variatie aan deze combinatie. Zeker wanneer de boeren hun sloten onderhouden of als het grasland wordt gemaaid weten de reigers deze locaties al snel te vinden opzoek naar amfibieën, kleine zoogdieren en soms helaas een weidevogel kuiken.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand