Een kleurrijke zeldzaamheid..

Het zijn de vogels die de natuur kleuren en sommige onder hen zijn letterlijk vliegende kunstwerkjes. Zo ook deze mandarijneend man, ook wel een woerd genoemd om even binnen de vogeltaal te blijven. De vrouwtjes, oftewel de eenden, zien er overwegend bruin uit maar vertonen enkele minuscule kenmerken zoals deze mannelijke variant dat ook heeft.

Van oorsprong komt dit fel gekleurde eendje niet in onze wateren voor. Ooit lang geleden zijn er enkele exemplaren ontsnapt uit de avicultuur die zich hier goed te huisvesten. Hun echte verblijfplaats is Azië en hiermee is dit officieel dus een exoot te noemen.  Er zijn een aantal plekken in Nederland waar ze regelmatig opduiken en ook nestelen. Ook binnen de regio Soest wordt er zo nu en dan eentje waargenomen tussen de wilde eenden. Een interessant feitje bij deze soort is dat zij een nest maken hoog in een boomholte en dus niet op de grond broeden zoals onze eigen wilde eend.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand