Buurtbewoners Hoogland ten strijde tegen windmolens en zonnevelden in de polder

Vandaag op diverse locaties in Hoogland, waaronder de Droevendalsesteeg, Landgoed Coelhorst en op de Eemdijk bij de fietsersbrug: een bewustwordingsactie midden in het prachtige poldergebied.

Buurtbewoners hebben er staan flyeren en de voorbijgangers verteld over de plannen om op steenworp afstand van dit gebied windmolens te plaatsen. De meerderheid is niet op de hoogte en reageert verbijsterd. Direct kwamen er vragen waar mensen tegen deze plannen konden tekenen.

Zelfs de jeugd is zich er van bewust dat dit mooie gebied niet ten onder mag gaan, ze hielpen dan ook dapper mee. We geven u graag een foto-impressie van deze actie.

U kunt uw mening geven tot morgenochtend (Maandag 19 april) 09:00 uur via deze link. U reageert dan op de plannen van de gemeente Soest voor twee windturbines bij de Isselt en 50 ha zonnevelden in het gebied tussen Soest en Amersfoort. Ook vanuit Amersfoort is er een initiatief voor twee windturbines nabij de Isselt.

Als u de link opent en u scrolt door naar beneden dan ziet u dat u daar uw reactie kunt geven op zon en wind. U kunt dus op beide mogelijkheden reageren en op de verschillende locaties. Voor de Eempolder zijn dat voor zon locatie A en B. Voor wind is maar één locatie aangegeven, dus daar weinig keuze.