Een bruine reiger?

Wat zie ik daar het afgelopen jaar nou opeens voorbij vliegen dan? Het is een reiger maar dan volledig bruin tot donkergrijs gekleurd? Het blijkt een heuse purperreiger. Een andere soort dan de standaard blauwe reiger die iedereen wel kent. In onze polder is deze purperreiger echt een zeldzaamheid te noemen. Als deze vogel de vleugels niet zou uitslaan had ik er waarschijnlijk nooit een foto van gemaakt.

De schutkleur is fenomenaal en met name het rug-dek heeft een prachtig bruin gecamoufleerd kleed. Over de hals loopt een mooi intens zwart-strepen patroon en jagen vanuit het riet of randbeschoeiing levert deze soort vast een hoop natuurlijke voeding op. Deze reigersoort houd dan ook van begroeide oevers met hier en daar wat knotwilgen, rietkragen en kruidenrijk grasland.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand