Biodiversiteit in de polder, GGS organiseert thema avond

** PERSBERICHT GEMEENTEBELANGEN GROEN SOEST **

Op vrijdagavond 10 november organiseert Gemeentebelangen Groen Soest (GGS) een avond rond het thema ‘Biodiversiteit in de Eempolder’. Iedereen is welkom om In De Rank aan de Soesterbergsestraat een fotopresentatie, een lezing en discussie bij te wonen.

De bekende natuurfotograaf Hung Hoang opent de avond met een presentatie van zijn spectaculaire foto’s van de Eempolder. Daarna zal Kees de Heer van de vereniging Eemland300 vertellen over de vele bekende en onbekende toekomstplannen die door diverse overheden met betrekking tot de Eempolder in de maak zijn. Wat te denken bijvoorbeeld van de afweging om het waterpeil in IJsselmeer, Eemmeer en Eem 70 cm. te verhogen? Wat zijn de consequenties voor de Eempolder?

Sinds 2017 is Eemland300 een platform waar boeren, burgers en buitenlui gezamenlijk plannen voor regio Eemland uitwerken. Het is passen, meten en afwegen in Nederland, ook in de Eempolder. Nieuwe bouwlocaties, windmolens, zonneweiden, recreatie, waterstanden, waterkwaliteit, stikstofproblematiek, voedselproductie; de polder krijgt het voor de kiezen. Krijgt in al deze plannen de versterking van de biodiversiteit wel de aandacht die de natuur verdient?

Kees de Heer spreekt over brede plannen en over details: ecologisch beheer, kruidenrijke weilanden, waterplantperikelen, het Nationaal Landschap, maar ook de voedselcoöperaties, Herenboeren en boer-burger-solidariteit worden tegen het licht gehouden. Hij licht toe en bespreekt de samenhang in het kader van alle plannen met de Eempolder. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en om het gesprek met elkaar aan te gaan.

Bijeenkomst: 10 november, 20.00 – ca. 22.00 uur, inloop vanaf 19.30. Locatie: De Rank (Lindezaal), Soesterbergsestraat 18, 3768 EJ Soest.

Vooraf opgeven is gewenst via info@GGS.nu of telefonisch (of app) via: 06-30944554.

(Foto: Hung Hoang)