Geen roodborst, maar een blauwborst! Ze bestaan ECHT.

In een van de eerdere artikelen heb ik deze soort vast al een keer benoemt. Naast de alom bekende roodborst bestaat er ook echt een BLAUWBORST. Deze schitterende vogelsoort heeft zoals zijn naam al doet vermoeden geen rode maar een blauwe borst. De vorm, het postuur en het gedrag verschilt echter niet veel met zijn neef de roodborst. Toch is het wel echt een hele andere vogel. Zingen doen zij als de beste en ze laten ook een hele mooie baltsvlucht zien, een prachtig schouwspel! Deze soort houd zich graag op tussen de rietkragen en de waterrijke moerasgebieden. Nederland heeft er in de laatste decennia enkele kleine en ook grotere van dit soort gebieden bij gekregen waardoor het over het algemeen beter gaat met deze moerasvogels. Deze blauwborst is mede door deze natuurontwikkeling van de rode lijst geschrapt. Deze mooie vogel is de treffen in de periode van eind maart tot zo’n beetje eind juni. Eind juli, begin September zijn de meeste van deze vogels alweer onderweg naar hun overwinteringsgebieden in Afrika. Het is voor de natuurfotograaf elk jaar weer een feest als de blauwborst voor de lens verschijnt.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand