15 jarig bestaan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De voorzitter van de VVP, Robert van Motman was op 18 Oktober te gast bij deze feestelijke bijeenkomst op landgoed de Paltz.

Vele belangenorganisaties zetten zich al 15 jaar gezamenlijk in voor een betere bescherming , versterking en beleving van natuur, landschap en erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug.

Interessante sprekers waren o.a. Herman van Veen die als Soester zeer betrokken is bij de natuur, Willem Bijleveld die als voorzitter van de Veluwe Alliantie met 36 partijen een plan heeft gemaakt hoe de natuur beschermd moet worden maar ook andere belanghebbenden laat meegenieten en betalen voor de natuur!

Een andere presentatie werd gegeven door Rene van Assema, ecoloog van Vitens. Vitens heeft veel terreinen in eigendom waar zij water opslaan.

Links

Voor meer informatie over de bijeenkomst kijkt u op deze website.

Een mooi voorbeeld van ondersteuning is de Mountain Bike Club die € 7,50 voor een vignet vraagt en die de opbrengst geeft aan het NP.

Erwin Hollestelle van Goedvolk hield een boeiend betoog waarom wij allereerst moeten voorkomen dat wij plastic gebruiken