Uniek stukje Natuur.

Tussen al de artikelen van de meest bijzondere vogelsoorten en uiteraard andere dieren zou je bijna vergeten dat de polder natuurlijk veel meer te bieden heeft. Het een kan niet zonder het ander maar we hebben het hier over een uniek stukje natuurgebied. Tussen alle houtwallen, plassen, rietkragen en bosranden is vooral de polder een mooi open gebied waarin je ook prachtige luchten kan waarnemen.

Als je het mij vraagt is de herfst de beste tijd om er tijdens de avond op uit te trekken voor de meest mooie kleuren boven het poldergebied.

Tijdens het invallen van een van de avonden in de afgelopen maand verschijnen er regelmatig flinke wolkenpartijen aan de horizon. Het is de herkenning van het gebied om op het juiste moment op de juiste plek te verschijnen met de benodigde fotoapparatuur. In de periode van de invallende herfst ontstaan er vaak adembenemende wolken die in combinatie van ‘goed’ licht voor een waanzinnige lucht kunnen zorgen. Het zijn vaak kortdurende momenten met een kleurenspel die er soms echt uit knallen op beeld. Zo aan het eind van de avond is er niet veel tijd meer om nog een hele setting te bedenken voor het maken van een mooie natuurfoto, dus snel handelen is wel een must. Hier is er gebruik gemaakt van een groothoek objectief en een laag standpunt vanuit een sloot om zoveel mogelijk de sfeer van de wolken in de avond in beeld te brengen. Een ondergaand zonnetje gevangen in een van de landhekken bij de Eempolder.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand