Sierlijk wit langs de slootkant.

Een schitterende verschijning! Aan de rand van een sloot in de Soesterpolder strijkt een lepelaar neer. Op hun hoge poten en met een lepelvormige snavel lopen ze vaak in de randen van ondiepe plassen of sloten op zoek naar kleine en soms grotere zoetwaterprooien of amfibieën. In het vliegbeeld herken je deze witte vogel aan een gestrekte nek, niet te verwarren met een zilverreiger die hem als het ware naar achteren trekt. Deze soort is vrij alert en laat zich niet makkelijk fotograferen. Voor mij als natuurfotograaf zijn dit echt van die genietmomenten. Op een rustige avond ontsnappen aan de drukte van de randstad en ontspannen aan de slootkant in Soest. Zoals het vaker gaat met het fotograferen ben ik op het moment van de foto bezig met het vastleggen van een andere soort als plots deze lepelaar verschijnt en mij nauwelijks in de gaten heeft. Dit is het grote voordeel van de vogelsoort op je af laten komen voor het maken van een natuurfoto

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand