De Ringmus vermomd als huismus.

De herfst is inmiddels in volle gang en brengt zijn mooie kleuren met zich mee. Een mooie tijd breekt aan voor de natuurfotografen. In het poldergebied wordt het de komende tijd een drukte van belang als het om de vogels gaat. Vele ganzen en andere watervogels zoeken hun toevlucht op de graslanden en nabij de rietkragen. Het mooie aan deze tijd is dat er ook met de vogeltrek soms bijzondere gasten in de polder kunnen landen. Voor wie regelmatig de lucht in de gaten houd heeft al gemerkt dat er flinke aantallen koperwieken en kramsvogels zijn gearriveerd. Zij komen af op de appel- en perenbomen die bij sommige bewoners op het erf staan. Wellicht een plaatje voor de maand november..

Voor de maand oktober een mooie ringmus die regelmatig opduikt in het poldergebied. Een op het oog uitziende huismus maar met een kenmerkende vlek op zijn wang en met een compleet ander geluid. Ook heeft deze ringmus een meer roodbruine kop. Helaas een vogel van de bekende ‘rode lijst’, maar deze vogel laat zich toch nog wel regelmatig zien langs de begroeide randen van de boerderijen die er in het gebied staan. Voor wie deze tijd de tuinvogels wat extra gaat verwennen hoeft er niet gek van op te kijken als deze ringmussen zich plotseling mengen tussen de groepjes huismussen en vinken.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand