Het voorjaar is gearriveerd, rammeltijd bij de hazen!

We kunnen er niet meer omheen, de lente is begonnen! De weidevogels zijn ruimschoots teruggekeerd in hun weilanden. Het vertrouwde geluid van roepende grutto’s is terug in de polder. De kieviten hebben zelfs al hun eerste legsel.

Maar ook de hazen hebben het de komende tijd druk, de paartijd is aangebroken. In de weilanden rond de Eem maar ook zeker meer richting de woonwijken, eigenlijk overal waar voldoende schuilplekken zijn en grote ruige grasvelden kom je rammelende hazen tegen.

Ze rennen achter elkaar aan en halen de gekste kapriolen uit om door de lucht te springen en rond te rollen. Tijdens dit rennen kunnen de hazen snelheden halen tot wel 70 km/uur, onvoorstelbaar! Normaal gesproken leven zij meer solitair maar in deze tijd van het jaar zoeken zij elkaar massaal op en vechten de mannen er op los om een vrouwtje voor zich te winnen. De jonge hazen worden zo’n 6 weken later geboren en zijn bijzonder kwetsbaar voor reigers, vossen en loslopende honden. Het beste moment om dit spektakel te bekijken is op de vroege ochtend wanneer het gras nog berijpt is maar de zon zich al snel zal laten zien.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand