2023: Het jaar van de scholekster.

Het jaar 2023 staat binnen de vogelwereld in het teken van de scholekster. Dat een vogel als deze wordt uitgelicht door Sovon en Vogelbescherming Nederland betekent meestal dat er iets aan de hand is met voortbestaan van de soort. De scholekster in Nederland verkeert namelijk in zwaar weer. Net als andere weidevogels waar het niet goed mee gaat is ook de scholekster, lid van de steltloper familie, een bedreigde vogel. Hun natuurlijke broedbiotoop in het waddengebied staat onder druk en duwt de vogel als het ware het binnenland in.

In de polder hebben ze hier en daar gelukkig nog een nestje maar zodra ze meer richting de bewoonde wereld trekken wordt het pas echt een uitdaging om vliegensvlug hun jongen groot te brengen. Langdurige droogte, predatie, verkeer, recreatie en wat al niet meer. Gelukkig heb ik hier een prachtig jong gevonden dat goed wordt beschermd door beide ouders. In de polder lijkt de soort het gelukkig beter te doen, aangezien de jongen vanaf dag één al met de ouders kunnen mee lopen door het grasland op zoek naar voedsel.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto of ander werk van Kevin bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand