De Fazanthaan met opvallend felle kleuren

De winter is naderend en het weer wordt met de dag wisselvalliger. Op een herfstachtige dag met een aantal flinke regenbuien besluit ik toch even een rondje door het poldergebied te maken. Ik wandel een stuk over de dijk aan de rand van de Eem. Het is onvoorstelbaar hoeveel roofvogels ik die middag tegenkom. Meer dan tien stuks buizerds en ook een aantal torenvalken. Het steenuiltje heb ik in de verte horen roepen, maar verder helaas niet meer gespot. Ook een grote zwerm met honderden spreeuwen foerageert in de weilanden opzoek naar voedsel en een badderbeurt in de ontstane plassen.

Maar een mooie foto voor het artikel van november heb ik tot op dit moment nog niet gemaakt. Ik besluit aan de rand van een van de vele slootkanten te wachten bij een rand van wilgen, elzen en een rietkraag. Wie weet wat zich er voor de camera laat zien. Op een kleine afstand steekt een fazanthaan zijn kop omhoog die zich al een tijdje heeft verstopt. De fazanthaan onderscheidt zich van het vrouwtje door zijn felle opvallende kleuren. Het vrouwtje of zoals het bij de fazanten wordt genoemd een hen, is bruin gestippeld van kleur en zeer goed gecamoufleerd. Het is soms even goed rondkijken, maar in de groene omgeving nabij Soest zit een grote verzameling aan vogels.

Bestel deze foto

Wilt u deze foto bestellen? Dat kan. Via deze link kunt u uit een aantal opties  kiezen zoals formaat, materiaal waarop u de foto wilt hebben afgedrukt, of wellicht als behang.

Heeft u vragen over de foto? Neem dan even contact op met Kevin via het contactformulier hiernaast. Hij helpt u graag verder.

Meer foto’s van de maand